Млад британец загази след проявена агресия срещу краля.Британец на 21 години

...
Млад британец загази след проявена агресия срещу краля.Британец на 21 години
Коментари Харесай

Глобиха британец заради хвърлено яйце по крал Чарлз III

Млад британец загази след проявена експанзия против краля.

Британец на 21 години беше санкциониран, че е хвърлил яйце към крал Чарлз III при визитата му в Лутън на 6 декември 2022 година, съобщи ДПА.

Агенцията отбелязва, че претекстовете на причинителя на тази постъпка били, че визитата на монарха в " безпаричен регион " било демонстрация на " неприятен усет ".

Пред съда в Уестминстър подсъдимият Хари Мей се призна за отговорен за нарушение на публичния ред.

Крал Чарлз III беше в Лутън през декември, с цел да посети новопостроения там сикхски храм на името на Гуру Нанак (основателят на сикхизма - бел. ред.). Той посети и локалното кметство. Мей е хвърлил яйцето по посока на краля, до момента в който огромна група хора се стекла да го поздрави, сподели съдът.

В съда подсъдимият съобщи обаче, че не се е целил с яйцето в монарха и нямал желание да го удари. Яйцето прелетяло около крал Чарлз III и паднало земята недалече от монарха.

Прокурорът Джейсън Сийтъл сподели, че полицията, задържала Мей, е разкрила консервна кутия от чорба в якето му, съдържаща второ яйце, което той също възнамерявал да хвърли.

Когато служителите на реда разпитвали Мей, той споделил, че е " направил това, тъй като вярвал, че визитата на краля в град като Лутън  - един безпаричен регион -  е демонстрация на неприятен усет и желал да обърне внимание на това ", сподели прокурорът.

Когато по-късно служител на реда попитал Мей какво е хвърлил, той дал отговор: " яйце ".

Пред съда юристът на Мей сподели, че той " надълбоко съжалява " за дейностите си, добавя ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР